Útitárs az ébredés útján

Legyél te az ok valaki számára, aki hisz az emberi jóságban.

Mély tiszteletem azok iránt akik képesek a másokért való önzetlen figyelemre és tettekre.

Lehet ez valaki másért, többekért való lépés, a segítség szívből jövő mozdulata. Lehet mások életének jobbátételét, életük minőségének felemelkedését szem előtt tartó ötlet, amit aztán ők vagy mások valósítanak meg. Lehet egy viszonzást nem igénylő, belső hang diktálta gesztus. Lehet egy ügy érdekében tett felajánlás. Lehet egy szorult helyzetet megkönnyítő segítő szándék. Lehet egy teljes, feltételek nélküli figyelem, nehéz pillanatokat megélők iránt. S lehet számtalan módja az odafordulásnak ha szívünkkel meghalljuk adni vágyásunk hívószavát.

Hiszem, hogy e segítő szándék által megnyílvánuló szeretet ’ragályos’. Olyan elemi erő, ami lesöpri a felejtés porát arról, hogy létezésükben mind összetartozunk. A másokhoz való segítő közeledésben végsősoron magunkhoz jutunk közelebb.


Van egy szép történet Teréz anyáról.
Egy árvaház megnyitása után egy beszélgetésre invitálták. A műsor vezetője kérdezte tud-e segíteni valamiben. Nagy publicitás, és pénzt is lehetne gyűjteni-mondta.
Nem tudunk mit kezdeni a publicitással és amit mi teszünk, annak nincs köze a pénzhez.-válaszolt csendesen Teréz anya.
A férfit megdöbbentette ez a tiszta, őszinte megnyilatkozás, majd odament és letérdelt elé. Teréz anya, van-e bármi, akármi amiben tudok segíteni?- kérdezte
Teréz anya szeretettel megsímogatta a vállát. Igen van valami amit tehet. Holnap hajnalban menjen le az utcára, keressen valakit aki ott él és már elhitte, hogy egyedül van és senkire sem számíthat. Győzze meg őt arról, hogy ez nem igaz.

Szeretettel, a Te útitársad

9eef46b6-cba3-4693-bdf1-12c4e3594987

theta-kicsi5

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!