Útitárs az ébredés útján

Az emberek két okból változnak 2

Az összetört szívről szóló történetet már megosztottam korábban, most jöjjön a nyitott elméről szóló rész. Mindegyikünk feladattal érkezik e planétára. Hiszem, hogy ennek ismerete velünk van és ott fénylik bennünk egész életünkben. Persze erre a legkevésbé sem hívják fel a figyelmünket gyermekként, és ez a megismerés nem része oktatásunknak. Minden látszólag fontos és a világ… Tovább »

A kinn is benn van.

Keresgélhetünk okot életünk jelen helyzeteinek magyarázatára magunkon kívül. Házasság, párkapcsolat, család, munkahely, iskola, környezet, az emberek körülöttünk, az ország ahol élünk, a világ. S ezek csak a legnépszerűbbek. Rengeteg időt eltölthetünk e felfedezőúttal, és amit találnánk az egy vélemény, egy bírálat, egy minősítés valakiről, valamiről. Ám érdekes módon mindez a levont következtetés bennünk jelenik meg…. Tovább »

Nincs időnk, csak e pillanat van.

Buddha azt mondja, az egyik legnagyobb tévedésünk, hogy azt hisszük van időnk. Nagyon igaz. Az elme lebilincselő zsenialitással képes minket meggyőzni arról, hogy lesz még alkalom, van időnk elegendő, hiszen az egész jövőnk ott várakozik még. S folyton folyvást hagyjuk magunkat megvezetni. Mert kényelmes elhinni. Mert a vélt biztonság is jobb mint a bizonytalanság valósága…. Tovább »

Ki mentett meg kit?

Mélyen megérintő volt az a kapcsolat, ami azonnal kialakult. Az összetartozás, amiben nincs kétely. Olyan zsigerekig hatoló együttérzés borított be, mintha minden ami valaha létezett és létezik, annak csak ott és csak akkor lett volna értelme. A mozdulatok voltak jelen. A vödör merítése, a séta és a vödör kiöntése. A kezek, a szavak amik simogatnak…. Tovább »

Kire tartozik?

Egy apa a gyermekeit fuvarozza haza és éppen pirosra vált a lámpa. Oldalra pillantva látja, amint egy férfi az ablak mellett szótlanul kitárja a maga elé tartott tenyerét. Ő is, mint a ruházata elnyűtt, mosdatlan és árad belőle az alkohol gőze. Talán nem is hiszi, hogy e várakozáson kívül létezhet egyebe. Vár valamire, ami őt… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!