Útitárs az ébredés útján

Lehet szeretni a betegséget?

Ha úgy gondolnék erre, mint tőlem független létezőre, akkor valószínűleg nem. Ám valami történt bennem, ami által nem tudom ezt leválasztani a tapasztalat egységéről és a tapasztalóról, aki vagyok. Így ha szeretem az életem, annak történéseit és azt is aki mindezt átéli, akkor a válasz igen. Furcsa és makacs vírus söpört végig azon a területen… Tovább »

Nem kell egyetértenünk semmiben ahhoz, hogy kedvesek legyünk egymáshoz.

Meglátjuk-e magunkban azt az eredendő ártatlanságot, amivel e világra érkeztünk? Az erre az életre, az ehhez a testhez köthető tapasztalati ártatlanságra gondolok. S ha el is fogadjuk, hogy ezzel a tisztasággal érkeztünk, képesek vagyunk ezt másokban is felfedezni? A környezet amibe érkeztünk, hordozza a kulcsot ahhoz, hogy megtanuljuk életünk alapleckéit. Nem hiszek abban, hogy a… Tovább »

Minden jelentéktelennek tűnőben, ott rejtőzik a nagyszerűség csírája.

Miért várunk oly sokszor és oly sokáig egy nagyszabású dologra? Mit adhat ez, mit várunk ettől? Miből gondoljuk, hogy ez több életünk egyéb eseményeinél? Vannak ilyen kimagasló történetek az életemben és mérhetetlen hálát érzek ezekért. Van ami még tart és van ami már csak emlék. Egyiket sem akartam görcsösen, csak az őszinte szándék élt bennem… Tovább »

Az igazi párkapcsolat egy szellemi út.

Szeretnék valamit kezdeményezni ezzel az írással. Mégpedig azt, ha felhangozna egy hívás, és megteremtődne egy tér, amiben a párkapcsolat szépsége és öröme pulzálna, minden hozzáadott gondolattal, érzelemmel és tapasztalattal. Folyamatosan jelen van a hiány és a fájdalom. A legtöbbet a nehézségekről lehet olvasni, hallani és ezek elhitették ennek egyértelműségét. S ez egyszerűen nem igaz. Tudom,… Tovább »

A kívülről várt boldogság mindig megszüli a félelmet.

A kívülről várt boldogság mindig megszüli a félelmet. Már akkor, mikor a keresés ezzel a szándékkal indul. Aggódás a keresés kimenetelén, majd az aggódás az elvesztés lehetőségén. Ha a boldogságunk egy olyan állapot, aminek virágzását az érzelmeink által önmagunkban éljük át, akkor ehhez nem szükségeltetik valaminek kívülről érkeznie. Viszont ha az öröm és a szeretet… Tovább »

Amit teszel az változtat.

“Nem telhet el életed egyetlen napja sem anélkül, hogy ne befolyásolnád a körülöted lévő világot. Amit teszel az változtat, és neked el kell döntened milyen változást akarsz létrehozni.” Jane Goodall     Erre a változásra születtünk. Változni magunkban, magunkért és másokért. Ahogyan ezeket a szavakat írom, változom és változtatok. Millió sejtem alakul át, elmúlik és… Tovább »

A betegség felszólítás a spirituális növekedésre.

Ez most nem egy saját írás, hanem egy mély értelmű idézet egy csodálatos könyvből. Nagyon fontosnak tartom megosztani. Fogadjátok szeretettel.   “Aki az egészség felé irányul, annak a betegség csupán olyasmi, ami azért bukkan fel, hogy meggyógyítsuk, és ami valamilyen leckéről szól. A betegség így szól: “Nézz rám! Kérlek gyógyítsd meg azt, amit képviselek, amit… Tovább »

Néha amitől a leginkább tartasz, az ami leginkább szabaddá tenne.

Eddigi életem legmeghatározóbb teremtései az éppen aktuálistól való végleges és megmásíthatatlan elszakadással kezdődtek. Mindig próbálkoztam valami kevéssé radikális megoldással, de a mélyen lévő meggyőződéseim miatt ezek nem kaphattak teret a megvalósuláshoz. Mintha a váltáshoz elengedhetetlen motiváló erő nem lenne jelen az áthidaló helyzetekben. Ez még kényelmes és ezért nem mozgosít meg minden erőtartalékot. Ugyanakkor mindez… Tovább »

A tudatlanság legmagassabb formája…

Egy történetet szeretnék megosztani, ami úgy 18 évvel ezelőtt esett meg. Én vásároltam a könyveket a teaház számára, és a kezdeti időkben, délelőttönként segédkeztem a vendégeknek olvasmányaik kiválasztásában. Akkoriban jelent meg Tolle: A most hatalma c. könyve. Megvásároltam, hiszen témáját tekintve beleillett a teaházi könyvesbolt kínálatába. Néhányan kérdezték, hogy olvastam-e. Azt feleltem, hogy még nem,… Tovább »

A tiszta szeretetben nincsenek elvárások, nincs hiány amit pótolni kell.

Ma eszembe jutott egy mondat, amit Bedő Imrétől hallottam: a szerepek sokasága sem válhat mintává. A férfivé érés folyamatáról beszélt. Ez egy figyelemreméltó gondolat. Én apa nélkül nőttem fel, a hiány árnyékában vágytam erre a minőségre. Nem adatott. De valami azonban igen. A lehetőség, hogy ebből a kezdeti hiányból erőt merítve keressem azokat a férfi… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!