Útitárs az ébredés útján

A szeretet imája egy házasságért

Az ima nem egy félelemből fakadó kérés, sem könyörgés. Hanem egy szeretetet kinyilvánító, lelki és tudati állapot. Megéltem. Egyszer. Az imának ezt a minőségét. Tíz éve történt. Hetedik éve voltunk boldogságban együtt, ebből hat éve házasságban. S akkor tapasztalatainkhoz való hozzáférésünk megváltozott. Én ugyan már elengedtem azt a napi feszítettséget, amit a üzlet és a… Tovább »

A széllel szálló üzenet

Hosszú kilómétereken át vezet a tengerpart mentén a sétálni vágyóknak és a bicikli szerelmeseinek fenntartott ösvény. Rendszeresen rovom ezeket a távolságokat, élvezve a természet lenyűgöző pompáját, és szeretek játszani a felmerülő gondolatokkal. Látok ismerős arcokat, akik talán hasonló indíttatással látogatják ezt a parti szakaszt. Mosoly, biccentes, néhány kedves szó. Mikor hogy és kinek. Mindig adunk… Tovább »

Dönts előbb

Ez a Hemmingway írta történet jutott eszembe a minap, fogadjátok szeretettel az én tolmácsolásomban. Egy férfi levelet kap, amiben sajnálattal közlik, hogy a fiát megölték a frontvonalon. Telnek múlnak a napok és teljesen maga alá temeti a bánat. Minden emlék éles fájdalomként hasít belé, betölthetetlen űrt hordozva, és taszítja őt eddig meg nem tapasztalt mélységek… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!