Útitárs az ébredés útján

Napi útravaló

„Történet nélkül nincs személyem vagy személytelenségem, nem vagyok férfi vagy nő. Nincs szó arra, ami vagyok. Semminek hívni legalább annyira hiteltelen mint valaminek. Kinek van szüksége ezt megnevezni az élet vagy a halál közepén?  Teszi amit tesz: eszik, alszik, főz, takarít, barátokkal beszél és halad a saját útján, a megelégedettség örömében. Szeretem ahogy gondolkodom de… Tovább »

A barátságról

Mennyivel más jelent ma a szó mögötti tartalom, mint tette azt korábban. Kisgyermekként, akivel a legtöbbet játszottam, aki a legközelebb lakott, akivel egy óvodában töltöttük felhőtlenségünk idejét. Különösebb koncepciók nélkül sodródtunk egymás mellé és ez így volt rendben. A későbbi években már a választásaimat befolyásolták egyébb dolgok is, mint kivel is ülök egy padban vagy… Tovább »

Tehetjük magunkat szánalmassá, vagy tehetjük magunkat erőssé.

“Tehetjük magunkat szánalmassá, vagy tehetjük magunkat erőssé. A befektetett munka mennyisége ugyanaz. “ Carlos Castaneda Csak annak vagyunk kiszolgáltatva, amit az elménkben tartunk, és ami ott van, az hajlamos megnyílvánulni-mondja David R. Hawkins. Minden gondolatunk, itéletünk a képességeinkről vagy annak cáfolatáról igazolást nyer, amennyiben kellő figyelmet szentelünk ezeknek. A vágyaink avagy a félelmeink megjelennek a… Tovább »

Derűre derű

Már viszonylag hosszú ideje vagyok ebben a derűs állapotban. Mintha a lelkem fürdőzne ebben a fénnyel teli elfogadásban. Olykor nagyon rövid időkre rám köszönt egy-egy fényevesztett pillanat. Azonban ez nem mindig volt így. Egy általános iskolai osztálytalálkozón a gyermekkori padtársam megjegyezte, milyen nagy változáson mentem keresztül. Te sokat panaszkodtál, hol a tanárokra, az órákra az… Tovább »

Amikor másokat bírálsz, nem őket minősíted, hanem saját magad.

Valahogyan egyszer elhittük, hogy minden ami az elménkben zajlik, az csak és kizárólagosan bennünk történik. S minden gondolat ott kering ebben a zárt, védett, titkosított adathalmazban. Ameddig nem öntjük szavakba vagy nem testesül meg tettek formájában, addig ártalmatlan és senkire sincs hatással. Bármit teremtünk odabenn, az ott is marad, ha csak mi nem döntünk úgy,… Tovább »

Álomban valóság vagy valóságban álom?

Nincs nagyobb erő, mint a gondolat, aminek eljött az ideje-mondja Rilke. Mi van akkor, ha éber állapotban képesek vagyunk egy olyan valóságban járni, ahol nem kötnek minket a fizikai világunk törvényei? Mi van akkor, ha ebbe az állapotba tudatosan is képesek vagyunk eljutni? Mi van akkor, ha ebben az állapotban minden szándékunk vágy és elvárások… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!