Útitárs az ébredés útján

Lehet szeretni a betegséget?

Ha úgy gondolnék erre, mint tőlem független létezőre, akkor valószínűleg nem. Ám valami történt bennem, ami által nem tudom ezt leválasztani a tapasztalat egységéről és a tapasztalóról, aki vagyok. Így ha szeretem az életem, annak történéseit és azt is aki mindezt átéli, akkor a válasz igen. Furcsa és makacs vírus söpört végig azon a területen… Tovább »

A betegség felszólítás a spirituális növekedésre.

Ez most nem egy saját írás, hanem egy mély értelmű idézet egy csodálatos könyvből. Nagyon fontosnak tartom megosztani. Fogadjátok szeretettel.   “Aki az egészség felé irányul, annak a betegség csupán olyasmi, ami azért bukkan fel, hogy meggyógyítsuk, és ami valamilyen leckéről szól. A betegség így szól: “Nézz rám! Kérlek gyógyítsd meg azt, amit képviselek, amit… Tovább »

Placebo kontra nocebo

Placebo kontra nocebo Számos kísérletet folytattak a placebo hatás vizsgálatára. Dr Moseley 1996-os híres térdműtét kísérlete nagyon figyelemre méltó. A porcleválás okozta fájdalom rengeteg embert érint világszerte. Így ezt a kísérlet ezen rutinnak számító kis beavatkozáson kersztül folytatták le. Egy tíz fős csoport 3 tagján elvégezték a hagyományos artroszkópos műtétet. Kis vágás, behelyezték az vékony… Tovább »

Ma eldöntöttem, hogy megbocsátok neked

Amíg a felelősséget másban véljük felfedezni, addig a megbocsátás szinte lehetetlen. Amíg elhisszük, hogy ami történt az más hibája, addig nincs esély. Amint a kifelé irányuló keresés önmagunk vizsgálatává minősül, a lehetőség megjelenik. A megbocsátás belső, személyes ügyünk. Senki és semmi más nem szükséges hozzá. Nem kíván beismerést, tettekért való elnézést senki részéről. Sem kiengesztelő… Tovább »

A hibáztatás

A hibáztatásban rengeteg elégtétel rejlik…. Ártatlannak mutatkozhatunk; élvezhetjük az önsajnálatot; mártírok és áldozatok lehetünk; elnyerhetjük mások szimpátiáját…. A világon a legjobb kifogás a hibáztatás. Feljogosít minket arra, hogy korlátoltak és kicsinyesek maradjunk anélkül, hogy bűnösnek éreznénk magunkat. Ám ennek ára van, mégpedig szabadságunk elvesztése… A hibáztatásból kivezető úton megtett elő lépés az, hogy észrevesszük, hogy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!