Útitárs az ébredés útján

Az élet, a megélnivalóink szép tükörjátéka.

Minden csak van. A saját megélnivalónk szép tükörjátékaként. Tökéltetes és megbonthatatlan harmóniában az önmagába felébredt mindenséggel. Mégis az élet teljességét, ennek vélt és féltett múlandósága emeli felértékelhetetlenné. Számtalan megélése van annak az egyetlen pillanatban megmutatkozó képnek. Történetek végtelenségébe ágyazhatjuk azt az egy képet. Ám annak a képnek nincs több értelme önmagánál. Nem rendelkezik akarattal, nincs… Tovább »

Napi útravaló

„Történet nélkül nincs személyem vagy személytelenségem, nem vagyok férfi vagy nő. Nincs szó arra, ami vagyok. Semminek hívni legalább annyira hiteltelen mint valaminek. Kinek van szüksége ezt megnevezni az élet vagy a halál közepén?  Teszi amit tesz: eszik, alszik, főz, takarít, barátokkal beszél és halad a saját útján, a megelégedettség örömében. Szeretem ahogy gondolkodom de… Tovább »

Nincsenek áldozatok, csak társteremtők vannak.

Ez nem egy habkönnyű téma. Ám tegnap felmerült ennek a nézőpontnak a fontossága egy beszélgetésben. Összehasonlító funkcióját tökéletesen működtető elménk számára vannak egyszerűbben és nehezebben megélhető sorsok. Így vizsgálva ezt, lehet ennek igazságtartalma. Az elmúlt években rászoktam arra, hogy megkérdőjelezzem elmém, amúgy logikusnak tűnő érvelését. Hozzásegít ez engem, vagy közelebb visz az ebben rejlő igazság… Tovább »

Kimondani, megköszönni amíg még lehet

Azon gondolkodom vajon beszélünk-e eleget azokról az emberekről-legyenek azok neves közszereplők, művészek vagy csak a saját ismerettségünkbe tartozók- akik még itt vannak velünk. Sokan távoztak idén, akik megannyi módon érintették meg az életünket. Örömhozók voltak ők, megajándékoztak minket felejthetetlen pillanatokkal, menedéket, biztonságot nyújtottak műveikkel, dalaikkal, játékukkal életük egy-egy megosztott pillanatával. Most hogy nincsenek, emlékezünk rájuk…. Tovább »

Placebo kontra nocebo

Placebo kontra nocebo Számos kísérletet folytattak a placebo hatás vizsgálatára. Dr Moseley 1996-os híres térdműtét kísérlete nagyon figyelemre méltó. A porcleválás okozta fájdalom rengeteg embert érint világszerte. Így ezt a kísérlet ezen rutinnak számító kis beavatkozáson kersztül folytatták le. Egy tíz fős csoport 3 tagján elvégezték a hagyományos artroszkópos műtétet. Kis vágás, behelyezték az vékony… Tovább »

Dönts előbb

Ez a Hemmingway írta történet jutott eszembe a minap, fogadjátok szeretettel az én tolmácsolásomban. Egy férfi levelet kap, amiben sajnálattal közlik, hogy a fiát megölték a frontvonalon. Telnek múlnak a napok és teljesen maga alá temeti a bánat. Minden emlék éles fájdalomként hasít belé, betölthetetlen űrt hordozva, és taszítja őt eddig meg nem tapasztalt mélységek… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!