Útitárs az ébredés útján

Az élet, a megélnivalóink szép tükörjátéka.

Minden csak van. A saját megélnivalónk szép tükörjátékaként. Tökéltetes és megbonthatatlan harmóniában az önmagába felébredt mindenséggel. Mégis az élet teljességét, ennek vélt és féltett múlandósága emeli felértékelhetetlenné. Számtalan megélése van annak az egyetlen pillanatban megmutatkozó képnek. Történetek végtelenségébe ágyazhatjuk azt az egy képet. Ám annak a képnek nincs több értelme önmagánál. Nem rendelkezik akarattal, nincs… Tovább »

Napi útravaló

„Történet nélkül nincs személyem vagy személytelenségem, nem vagyok férfi vagy nő. Nincs szó arra, ami vagyok. Semminek hívni legalább annyira hiteltelen mint valaminek. Kinek van szüksége ezt megnevezni az élet vagy a halál közepén?  Teszi amit tesz: eszik, alszik, főz, takarít, barátokkal beszél és halad a saját útján, a megelégedettség örömében. Szeretem ahogy gondolkodom de… Tovább »

Mert a szív csak szívvel kapcsolódhat.

Van mikor még mindig beleesem ebbe a férfi elmém didktálta idejétmúlt- vagy talán sosem működő- mintázatba. Gondolatokkal közelítek intenzíven vibráló érzések felé. Miért hiszem, hogy ezek valaha, valahol találkozhatnak? Képtelenség észérvekkel hatással lenni a szív mély megnyilvánulásaira. Ahelyett, hogy teljes együttérzéssel fordulnék felé, és szavak nélküli szeretetbe burkolnám, abban szeretnék segíteni, hogy megértse ennek az… Tovább »

Minden jelentéktelennek tűnőben, ott rejtőzik a nagyszerűség csírája.

Miért várunk oly sokszor és oly sokáig egy nagyszabású dologra? Mit adhat ez, mit várunk ettől? Miből gondoljuk, hogy ez több életünk egyéb eseményeinél? Vannak ilyen kimagasló történetek az életemben és mérhetetlen hálát érzek ezekért. Van ami még tart és van ami már csak emlék. Egyiket sem akartam görcsösen, csak az őszinte szándék élt bennem… Tovább »

A másra várás, az öröklétbe temetett halogatás.

A szó, varázslat. Láthatóvá, hallhatóvá lett gondolat. Ugyanazt az információt hordozzák, ám mégis egészen máshogyan szerveződik meg az energia, amit közvetítenek. Az egyik leggyönyörűbb és azonnal formát öltött teremtési folyamat. Ahogyan valami a láthatatlan tartományból egy pillanat alatt az érzékelhetőben születik újjá. Oly természetes mindez, olyan hétköznapi ez a velünk és bennünk élő csoda, hogy… Tovább »

A szeretet imája egy házasságért

Az ima nem egy félelemből fakadó kérés, sem könyörgés. Hanem egy szeretetet kinyilvánító, lelki és tudati állapot. Megéltem. Egyszer. Az imának ezt a minőségét. Tíz éve történt. Hetedik éve voltunk boldogságban együtt, ebből hat éve házasságban. S akkor tapasztalatainkhoz való hozzáférésünk megváltozott. Én ugyan már elengedtem azt a napi feszítettséget, amit a üzlet és a… Tovább »

Az Univerzum ritmusa

Mikor a tiszta, leplezetlen szándékból megszületik az őszinte, szeretetteli vágy. Mikor ezek abban az egyetlen létező pillanatban összeérnek. Mikor teljes átadásban és megengedésben belesimulunk a Mindenség láthatatlan ölelésébe. Mikor hagyjuk, hogy megérezzük a következő lépés irányát. Mikor képesek vagyunk ezzel mozdulni. Csak abban az ütemben, arra, és csak annyit, hogy ne távolodjunk el ettől a… Tovább »

Az igazi párkapcsolat egy szellemi út.

Szeretnék valamit kezdeményezni ezzel az írással. Mégpedig azt, ha felhangozna egy hívás, és megteremtődne egy tér, amiben a párkapcsolat szépsége és öröme pulzálna, minden hozzáadott gondolattal, érzelemmel és tapasztalattal. Folyamatosan jelen van a hiány és a fájdalom. A legtöbbet a nehézségekről lehet olvasni, hallani és ezek elhitették ennek egyértelműségét. S ez egyszerűen nem igaz. Tudom,… Tovább »

A kívülről várt boldogság mindig megszüli a félelmet.

A kívülről várt boldogság mindig megszüli a félelmet. Már akkor, mikor a keresés ezzel a szándékkal indul. Aggódás a keresés kimenetelén, majd az aggódás az elvesztés lehetőségén. Ha a boldogságunk egy olyan állapot, aminek virágzását az érzelmeink által önmagunkban éljük át, akkor ehhez nem szükségeltetik valaminek kívülről érkeznie. Viszont ha az öröm és a szeretet… Tovább »

A barátságról

Mennyivel más jelent ma a szó mögötti tartalom, mint tette azt korábban. Kisgyermekként, akivel a legtöbbet játszottam, aki a legközelebb lakott, akivel egy óvodában töltöttük felhőtlenségünk idejét. Különösebb koncepciók nélkül sodródtunk egymás mellé és ez így volt rendben. A későbbi években már a választásaimat befolyásolták egyébb dolgok is, mint kivel is ülök egy padban vagy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!