Útitárs az ébredés útján

Az emberek két okból változnak: vagy nyitott az elméjük vagy összetört a szívük

Van ebben igazság. Az első, markáns változásokat hozó fordulat húszas éveim közepén történt meg velem. Naívan azt gondoltam, hogy azzal a lánnyal -akit eljegyeztem- fogom leélni az életem. Ő nem így vélte. Felszabadultan kitáncolt az életemből, én pedig ott maradtam darabokra tört szívvel, porrá zúzott tervekkel és megsemmisült jelennel. Két hét alatt sikerült fogynom 14… Tovább »

Legyél te az ok valaki számára, aki hisz az emberi jóságban.

Mély tiszteletem azok iránt akik képesek a másokért való önzetlen figyelemre és tettekre. Lehet ez valaki másért, többekért való lépés, a segítség szívből jövő mozdulata. Lehet mások életének jobbátételét, életük minőségének felemelkedését szem előtt tartó ötlet, amit aztán ők vagy mások valósítanak meg. Lehet egy viszonzást nem igénylő, belső hang diktálta gesztus. Lehet egy ügy… Tovább »

Hol kezdődik önmagunk szeretete?

Talán önmagunk ismeretével és tiszeteletével. Tisztelni az életet, mit ajándékba kaptunk, tisztelni a bennünk lévő utánozhatatlan és megismételhetetlen kifejeződését a létezésnek, tisztelni a bennünk lévő szándékot, mi több akar lenni mint volt azelőtt, tisztelni erényeinket és azt is ami még bennünk nem erős. Hisszük-e igazán, hogy minden gondolatunk, minden kimondott szó,s mindeközben megszülető érzés hozza… Tovább »

Egy láthatatlan ajándék

Karácsony. Kilenc év után a maga természetességével az új-zélandi szikrázó napsütésben. Csak akkor furcsa, ha így akarom látni. A külső körülmények nem számítanak többé. Ám a zene az más, a zene hazavisz. Olyan élményekhez, amiknek képei mára már elhalványultak. De az érzés mélyről, évek porlepte takarója alól is képes azonnal utat találni a szívemhez. S… Tovább »

Az emberi test csodája

Van valami felfoghatatlanul lenyűgöző az emberi testben. Gondoljunk csak bele, a szívunk 1oo.ooo-szer ver naponta, percenként 7.5l vért pumpálva keresztül az érrendszeren, ami közel 1oo.ooo kilóméter hosszú egy átlagos testben. 20-60 másodpercenként minden egyes vérsejt egy teljes kört tesz a testben. Minden vörösvérsejt az élettartama alatt 95.000 és 250.000 teljes kört ír le. Ha a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!