Útitárs az ébredés útján

A felelősséget nem lehet átruházni, csak vállalni.

da876c405fe211df8742000b2f3ed30f Valahogyan megkopott a tisztasága, a fontossága és már kevéssé vagyunk képesek mélyen megélni azt az erényt, amit a felelősség vállalása jelent. Mi is a felelősség. A  szó jelentése; kötelezettség, ami alapján felelősek vagyunk valakiért, valamiért. A jog oldaláról kiegészítve, egyfajta kényszerítés, hogy tetteinkről és annak következményeiről számot adjunk és viseljük tetteink következményeit. Mi alapján vállalható… Tovább »

Legyél te az ok valaki számára, aki hisz az emberi jóságban.

9eef46b6-cba3-4693-bdf1-12c4e3594987 Mély tiszteletem azok iránt akik képesek a másokért való önzetlen figyelemre és tettekre. Lehet ez valaki másért, többekért való lépés, a segítség szívből jövő mozdulata. Lehet mások életének jobbátételét, életük minőségének felemelkedését szem előtt tartó ötlet, amit aztán ők vagy mások valósítanak meg. Lehet egy viszonzást nem igénylő, belső hang diktálta gesztus. Lehet egy ügy… Tovább »

Derűre derű

femalelaugh-w1040 Már viszonylag hosszú ideje vagyok ebben a derűs állapotban. Mintha a lelkem fürdőzne ebben a fénnyel teli elfogadásban. Olykor nagyon rövid időkre rám köszönt egy-egy fényevesztett pillanat. Azonban ez nem mindig volt így. Egy általános iskolai osztálytalálkozón a gyermekkori padtársam megjegyezte, milyen nagy változáson mentem keresztül. Te sokat panaszkodtál, hol a tanárokra, az órákra az… Tovább »

Amikor másokat bírálsz, nem őket minősíted, hanem saját magad.

judgment Valahogyan egyszer elhittük, hogy minden ami az elménkben zajlik, az csak és kizárólagosan bennünk történik. S minden gondolat ott kering ebben a zárt, védett, titkosított adathalmazban. Ameddig nem öntjük szavakba vagy nem testesül meg tettek formájában, addig ártalmatlan és senkire sincs hatással. Bármit teremtünk odabenn, az ott is marad, ha csak mi nem döntünk úgy,… Tovább »

Ki mentett meg kit?

1483147_10205584752125723_7449007012521357018_ Mélyen megérintő volt az a kapcsolat, ami azonnal kialakult. Az összetartozás, amiben nincs kétely. Olyan zsigerekig hatoló együttérzés borított be, mintha minden ami valaha létezett és létezik, annak csak ott és csak akkor lett volna értelme. A mozdulatok voltak jelen. A vödör merítése, a séta és a vödör kiöntése. A kezek, a szavak amik simogatnak…. Tovább »

Hol kezdődik önmagunk szeretete?

self-love Talán önmagunk ismeretével és tiszeteletével. Tisztelni az életet, mit ajándékba kaptunk, tisztelni a bennünk lévő utánozhatatlan és megismételhetetlen kifejeződését a létezésnek, tisztelni a bennünk lévő szándékot, mi több akar lenni mint volt azelőtt, tisztelni erényeinket és azt is ami még bennünk nem erős. Hisszük-e igazán, hogy minden gondolatunk, minden kimondott szó,s mindeközben megszülető érzés hozza… Tovább »

Kimondani, megköszönni amíg még lehet

passing-away Azon gondolkodom vajon beszélünk-e eleget azokról az emberekről-legyenek azok neves közszereplők, művészek vagy csak a saját ismerettségünkbe tartozók- akik még itt vannak velünk. Sokan távoztak idén, akik megannyi módon érintették meg az életünket. Örömhozók voltak ők, megajándékoztak minket felejthetetlen pillanatokkal, menedéket, biztonságot nyújtottak műveikkel, dalaikkal, játékukkal életük egy-egy megosztott pillanatával. Most hogy nincsenek, emlékezünk rájuk…. Tovább »

Kire várunk?

varakozas Miért hisszük el oly gyakran, hogy ezért vagy azért nem tudunk mit tenni? Miért hisszük el, hogy nem vagyunk képesek változtatni? Hogy nincs elég erő, tehetség, tudás, kitartás? Miért hisszük el, hogy majd megoldódik nélkülünk? Miért hisszük el, hogy ez vagy az nem érint minket? Miért hisszük el, hogy bármi amit észlelünk, ami része a… Tovább »

A segítségnyújtásról

segitsegnyujtas A segítségnyújtásról Nem szükségből, hanem mert szabadon tehetjük.Nem önmagunk, hanem mások őszinte szolgálatáért.Nem azért mert kérték, hanem mert jólesik.Nem az észrevételért, hanem a tettért magáért.Nem az elvárt pillanatért, hanem a megéltért. Szeretettel, a Te útitársad  ... Tovább »

LÉGY OTT

legyott LÉGY OTT Délutáni és meleg nap volt. A fotelben ültem és olvastam, mikor rám talált. A szezon első legye megjelent, benn a szobában. Röpködött körülöttem egy ideig, majd a lábamon landolt. Nem tudtam nem észrevenni, hiszen volt az az igen furcsa érzés mikor a vékony bőrből kiálló szőrszállal babrált. Letettem a könyvet, hogy elhesegessem, de… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!