Útitárs az ébredés útján

A szeretet imája egy házasságért

Az ima nem egy félelemből fakadó kérés, sem könyörgés. Hanem egy szeretetet kinyilvánító, lelki és tudati állapot. Megéltem. Egyszer. Az imának ezt a minőségét. Tíz éve történt. Hetedik éve voltunk boldogságban együtt, ebből hat éve házasságban. S akkor tapasztalatainkhoz való hozzáférésünk megváltozott. Én ugyan már elengedtem azt a napi feszítettséget, amit a üzlet és a… Tovább »

Legyél te az ok valaki számára, aki hisz az emberi jóságban.

Mély tiszteletem azok iránt akik képesek a másokért való önzetlen figyelemre és tettekre. Lehet ez valaki másért, többekért való lépés, a segítség szívből jövő mozdulata. Lehet mások életének jobbátételét, életük minőségének felemelkedését szem előtt tartó ötlet, amit aztán ők vagy mások valósítanak meg. Lehet egy viszonzást nem igénylő, belső hang diktálta gesztus. Lehet egy ügy… Tovább »

Derűre derű

Már viszonylag hosszú ideje vagyok ebben a derűs állapotban. Mintha a lelkem fürdőzne ebben a fénnyel teli elfogadásban. Olykor nagyon rövid időkre rám köszönt egy-egy fényevesztett pillanat. Azonban ez nem mindig volt így. Egy általános iskolai osztálytalálkozón a gyermekkori padtársam megjegyezte, milyen nagy változáson mentem keresztül. Te sokat panaszkodtál, hol a tanárokra, az órákra az… Tovább »

Kimondani, megköszönni amíg még lehet

Azon gondolkodom vajon beszélünk-e eleget azokról az emberekről-legyenek azok neves közszereplők, művészek vagy csak a saját ismerettségünkbe tartozók- akik még itt vannak velünk. Sokan távoztak idén, akik megannyi módon érintették meg az életünket. Örömhozók voltak ők, megajándékoztak minket felejthetetlen pillanatokkal, menedéket, biztonságot nyújtottak műveikkel, dalaikkal, játékukkal életük egy-egy megosztott pillanatával. Most hogy nincsenek, emlékezünk rájuk…. Tovább »

Kire várunk?

Miért hisszük el oly gyakran, hogy ezért vagy azért nem tudunk mit tenni? Miért hisszük el, hogy nem vagyunk képesek változtatni? Hogy nincs elég erő, tehetség, tudás, kitartás? Miért hisszük el, hogy majd megoldódik nélkülünk? Miért hisszük el, hogy ez vagy az nem érint minket? Miért hisszük el, hogy bármi amit észlelünk, ami része a… Tovább »

A segítségnyújtásról

A segítségnyújtásról Nem szükségből, hanem mert szabadon tehetjük.Nem önmagunk, hanem mások őszinte szolgálatáért.Nem azért mert kérték, hanem mert jólesik.Nem az észrevételért, hanem a tettért magáért.Nem az elvárt pillanatért, hanem a megéltért. Szeretettel, a Te útitársad  ... Tovább »

LÉGY OTT

LÉGY OTT Délutáni és meleg nap volt. A fotelben ültem és olvastam, mikor rám talált. A szezon első legye megjelent, benn a szobában. Röpködött körülöttem egy ideig, majd a lábamon landolt. Nem tudtam nem észrevenni, hiszen volt az az igen furcsa érzés mikor a vékony bőrből kiálló szőrszállal babrált. Letettem a könyvet, hogy elhesegessem, de… Tovább »

Placebo kontra nocebo

Placebo kontra nocebo Számos kísérletet folytattak a placebo hatás vizsgálatára. Dr Moseley 1996-os híres térdműtét kísérlete nagyon figyelemre méltó. A porcleválás okozta fájdalom rengeteg embert érint világszerte. Így ezt a kísérlet ezen rutinnak számító kis beavatkozáson kersztül folytatták le. Egy tíz fős csoport 3 tagján elvégezték a hagyományos artroszkópos műtétet. Kis vágás, behelyezték az vékony… Tovább »

Néha csak annyit kell tennünk, hogy táncolunk arra a zenére ami szól.

Nem kell mindig elől járni és törni az utat. Szabad vezetve is lenni, megpihenni a másra utaltság bizalmában, tanulva az elfogadás alázatát. Nem kell mindig erősnek lenni. Szabad sebezhetőnek és erejét vesztettnek mutatkozni, feltöltekezni a gyengédség megóvó energiájában. Nem kell mindig tudatosnak lenni. Szabad a feledés tengerébe merülni, hagyva magunkat sodortatni régi minták és rutinok… Tovább »

Ha az ember a világ értelmét megértette

Ha az ember a világ értelmét megértette, már nincsen szüksége vezekelni és bűnbánatot tartani.Ha az ember a béke ösvényén jár, már nincsen szüksége a bűnök bocsánatáért küzdeni.Ha az ember a szenvedélyektől megszabadult, már nincsen szüksége harcolni ellenük.Ha az ember megismerte, hogy a világ káprázat, már nincsen szüksége arra, hogy elutasítsa, sem pedig arra, hogy ezen… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!