Útitárs az ébredés útján

A félelem meghaladása

Egy történet a félelemről és a feloldásról. Tizenéve, mikor még odahaza éltünk, éppen a Sziget fesztivál pezsgős, színes forgatagában töltöttük a napot. Helyszínről helyszínre kalauzoló sétánk közben megláttam a toronydarut, ahonnan bátor jelentkezők kötélugrottak az alattuk tátongó mélységbe. Mindig tetszett ez a felszabadult, bizalommal teli önátdás. Terveztem többször, hogy ott állok és összegyűjtöm mindazt a… Tovább »

Az élet egy örrökön tartó élő adás

Az élet egy végtelen folyam, amiben megmerítkezünk egy villanásnyi időre, jelenlegi testünket magunkra öltve. Megállíthatatlanul hömpölyögő tapasztalatforrás. Ám énünk furcsa tulajdonsága, hogy azt játsza képes keretbe zárni ezt a mérhetetlen, állandó változást. Ezért bizonyos helyzeteket újra és újra megelevenít elménk vásznán, addig alakít rajta míg meg nem érkezik egy számára kielégítő érzés. Majd elkezdi előlről,… Tovább »

Az Univerzum ritmusa

Mikor a tiszta, leplezetlen szándékból megszületik az őszinte, szeretetteli vágy. Mikor ezek abban az egyetlen létező pillanatban összeérnek. Mikor teljes átadásban és megengedésben belesimulunk a Mindenség láthatatlan ölelésébe. Mikor hagyjuk, hogy megérezzük a következő lépés irányát. Mikor képesek vagyunk ezzel mozdulni. Csak abban az ütemben, arra, és csak annyit, hogy ne távolodjunk el ettől a… Tovább »

Időnként meg kell állni.

Időnként meg kell állni. Hagyni megélni magunkban a pillanatot és hagyni a pillanatban megélni magunkat. Rácsodálkozni mindarra ami van, nem keresni, nem sietni. Nem akarni, nem vágyni, csak köszönteni azt, ami van és ahogyan van. Csak lenni oly egyszerűen, erőfeszítések nélkül, mint az örömben megszülető mosoly. S halkan, hálával suttogni: milyen gyönyörű valóságot teremtettem!  … Tovább »

A sikeresség látszata

  Úgy látom, van egy furcsa torzulás a sikerességgel kapcsolatban. Valahogyan átsúlyozódott ez és vált az anyagi javak felhalmozásának fokmérőjévé. Mintha ez lenne a legfontosabb út ennek megismerésére és megtapasztalására. Úgy, hogy mindez közben még egyetemessé is válik. Nem hiszek ebben. Szerencsés vagyok mert ismertem és ismerek olyanokat, akik önmagukhoz és másokhoz fűződő viszonyában, az… Tovább »

Amit teszel az változtat.

“Nem telhet el életed egyetlen napja sem anélkül, hogy ne befolyásolnád a körülöted lévő világot. Amit teszel az változtat, és neked el kell döntened milyen változást akarsz létrehozni.” Jane Goodall     Erre a változásra születtünk. Változni magunkban, magunkért és másokért. Ahogyan ezeket a szavakat írom, változom és változtatok. Millió sejtem alakul át, elmúlik és… Tovább »

Búcsú nélküli emlékezés egy teaházra.

Vörös Oroszlán Teaház. Hosszú éveken keresztül  gyűjtöttem életem tapasztalatait a fogantatása előtt. Álmomban jelent meg először 1998 nyarán. Ferlébredtem és csak annyira emlékeztem, hogy egy spirituális könyvesboltot kell létrehoznom. Ez a legképtelenebb okok miatt nem akart sikerülni. Hónapok teltek el és a sikertelenség csalódottá tett. Aztán egy másik álomból ébredtem, amiben megmutatódott miért nem találunk… Tovább »

Hogyan is változtatják érzelmeink a fizikai testünk és a valóságunkat?

2001-es Institute of HeartMath kísérlet bebizonyította, hogy mindenkori érzelmeink befolyásolják DNS-ünk alakját. Szeretet, hála, öröm, béke, kiegyensúlyozottság érzése megnyújtja a DNS szálakat és ezek kitárulkozó nyugalomban vannak, míg a félelem, a harag, dűh és minden negítív érzelem összehúzódásra készteti a DNS-ünket kikapcsolva néhány ezekben lévő kódot. Későbbi kísérletek azt is megmutatták, hogy a kitágult, tökéletesen… Tovább »

A Mennyország nem valami hely vagy állapot

Tavaly nyáron történt. Valami ami feledhetetlen, amit nem tapasztaltam meg előtte és azóta sem jelent meg újra. Egy tanfolyam sorozat egyik napjának élményébe belemerítkezve sétáltam a Városliget felé. Olyan élő és eleven volt az emlék, hogy szinte kitöltötte minden gondolatomat és az érzelmeim ennek megadva magukat, újra és újra visszavittek ehhez. Hosszú éveken keresztül, sok… Tovább »

Tehetjük magunkat szánalmassá, vagy tehetjük magunkat erőssé.

“Tehetjük magunkat szánalmassá, vagy tehetjük magunkat erőssé. A befektetett munka mennyisége ugyanaz. “ Carlos Castaneda Csak annak vagyunk kiszolgáltatva, amit az elménkben tartunk, és ami ott van, az hajlamos megnyílvánulni-mondja David R. Hawkins. Minden gondolatunk, itéletünk a képességeinkről vagy annak cáfolatáról igazolást nyer, amennyiben kellő figyelmet szentelünk ezeknek. A vágyaink avagy a félelmeink megjelennek a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!