Útitárs az ébredés útján

Időnként meg kell állni.

Időnként meg kell állni. Hagyni megélni magunkban a pillanatot és hagyni a pillanatban megélni magunkat. Rácsodálkozni mindarra ami van, nem keresni, nem sietni. Nem akarni, nem vágyni, csak köszönteni azt, ami van és ahogyan van. Csak lenni oly egyszerűen, erőfeszítések nélkül, mint az örömben megszülető mosoly. S halkan, hálával suttogni: milyen gyönyörű valóságot teremtettem!  … Tovább »

A sikeresség látszata

  Úgy látom, van egy furcsa torzulás a sikerességgel kapcsolatban. Valahogyan átsúlyozódott ez és vált az anyagi javak felhalmozásának fokmérőjévé. Mintha ez lenne a legfontosabb út ennek megismerésére és megtapasztalására. Úgy, hogy mindez közben még egyetemessé is válik. Nem hiszek ebben. Szerencsés vagyok mert ismertem és ismerek olyanokat, akik önmagukhoz és másokhoz fűződő viszonyában, az… Tovább »

Amit teszel az változtat.

“Nem telhet el életed egyetlen napja sem anélkül, hogy ne befolyásolnád a körülöted lévő világot. Amit teszel az változtat, és neked el kell döntened milyen változást akarsz létrehozni.” Jane Goodall     Erre a változásra születtünk. Változni magunkban, magunkért és másokért. Ahogyan ezeket a szavakat írom, változom és változtatok. Millió sejtem alakul át, elmúlik és… Tovább »

Búcsú nélküli emlékezés egy teaházra.

Vörös Oroszlán Teaház. Hosszú éveken keresztül  gyűjtöttem életem tapasztalatait a fogantatása előtt. Álmomban jelent meg először 1998 nyarán. Ferlébredtem és csak annyira emlékeztem, hogy egy spirituális könyvesboltot kell létrehoznom. Ez a legképtelenebb okok miatt nem akart sikerülni. Hónapok teltek el és a sikertelenség csalódottá tett. Aztán egy másik álomból ébredtem, amiben megmutatódott miért nem találunk… Tovább »

Hogyan is változtatják érzelmeink a fizikai testünk és a valóságunkat?

2001-es Institute of HeartMath kísérlet bebizonyította, hogy mindenkori érzelmeink befolyásolják DNS-ünk alakját. Szeretet, hála, öröm, béke, kiegyensúlyozottság érzése megnyújtja a DNS szálakat és ezek kitárulkozó nyugalomban vannak, míg a félelem, a harag, dűh és minden negítív érzelem összehúzódásra készteti a DNS-ünket kikapcsolva néhány ezekben lévő kódot. Későbbi kísérletek azt is megmutatták, hogy a kitágult, tökéletesen… Tovább »

A Mennyország nem valami hely vagy állapot

Tavaly nyáron történt. Valami ami feledhetetlen, amit nem tapasztaltam meg előtte és azóta sem jelent meg újra. Egy tanfolyam sorozat egyik napjának élményébe belemerítkezve sétáltam a Városliget felé. Olyan élő és eleven volt az emlék, hogy szinte kitöltötte minden gondolatomat és az érzelmeim ennek megadva magukat, újra és újra visszavittek ehhez. Hosszú éveken keresztül, sok… Tovább »

Tehetjük magunkat szánalmassá, vagy tehetjük magunkat erőssé.

“Tehetjük magunkat szánalmassá, vagy tehetjük magunkat erőssé. A befektetett munka mennyisége ugyanaz. “ Carlos Castaneda Csak annak vagyunk kiszolgáltatva, amit az elménkben tartunk, és ami ott van, az hajlamos megnyílvánulni-mondja David R. Hawkins. Minden gondolatunk, itéletünk a képességeinkről vagy annak cáfolatáról igazolást nyer, amennyiben kellő figyelmet szentelünk ezeknek. A vágyaink avagy a félelmeink megjelennek a… Tovább »

Derűre derű

Már viszonylag hosszú ideje vagyok ebben a derűs állapotban. Mintha a lelkem fürdőzne ebben a fénnyel teli elfogadásban. Olykor nagyon rövid időkre rám köszönt egy-egy fényevesztett pillanat. Azonban ez nem mindig volt így. Egy általános iskolai osztálytalálkozón a gyermekkori padtársam megjegyezte, milyen nagy változáson mentem keresztül. Te sokat panaszkodtál, hol a tanárokra, az órákra az… Tovább »

Amikor másokat bírálsz, nem őket minősíted, hanem saját magad.

Valahogyan egyszer elhittük, hogy minden ami az elménkben zajlik, az csak és kizárólagosan bennünk történik. S minden gondolat ott kering ebben a zárt, védett, titkosított adathalmazban. Ameddig nem öntjük szavakba vagy nem testesül meg tettek formájában, addig ártalmatlan és senkire sincs hatással. Bármit teremtünk odabenn, az ott is marad, ha csak mi nem döntünk úgy,… Tovább »

Álomban valóság vagy valóságban álom?

Nincs nagyobb erő, mint a gondolat, aminek eljött az ideje-mondja Rilke. Mi van akkor, ha éber állapotban képesek vagyunk egy olyan valóságban járni, ahol nem kötnek minket a fizikai világunk törvényei? Mi van akkor, ha ebbe az állapotba tudatosan is képesek vagyunk eljutni? Mi van akkor, ha ebben az állapotban minden szándékunk vágy és elvárások… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!